Samen leren over duurzaamheid

SVP gelooft in een fossielvrije toekomst, waarbij duurzaamheid, milieu en verantwoordelijkheid centraal staan. Deze verantwoordelijkheid loopt over generaties. Samen met mensen uit verschillende generaties willen we kritisch onderzoeken n hoe we met warmte en koude om kunnen gaan. Dat doen we duurzaam, innovatief, vakkundig, samen en lokaal. Want samen werken we aan klimaat.

Basisscholen

Veel scholen in Purmerend worden verwarmd met de groene warmte van BioWarmteCentrale de Purmer van SVP. Veel van de leerlingen krijgen thuis waarschijnlijk ook de warmte die in onze centrale duurzaam wordt opgewekt, want ruim 75% van de stad Purmerend (meer dan 28.000 aansluitingen) is namelijk aangesloten op ons warmtenet. We willen laten zien dat we met onze centrale -door het gebruik van de houtsnippers van Staatsbosbeheer- op jaarbasis vele tonnen CO2-uitstoot besparen.

We nodigen basisschoolleerlingen van groep 7&8 uit de regio Purmerend graag uit voor een rondleiding in onze BioWarmteCentrale. Voorafgaand aan het bezoek krijgen ze educatief materiaal (in de vorm van boekje, werkbladen en een bijbehorende docentenhandleiding). Hiermee kunnen ze zich voorbereiden en verdiepen in de thema’s duurzaamheid (wat kunnen ze zelf doen om een steentje bij te dragen aan een beter milieu) en duurzame energie (hoe krijg je warmte uit houtsnippers). Tijdens het bezoek aan de centrale komt dit lesaanbod opnieuw aan de orde en gaan de leerlingen verder op ontdekkingstocht om zo nog meer te leren over duurzame energie.

De agenda voor de scholieren bezoeken (van oktober t/m april) wordt weer opengesteld zodra de Coronamaatregelen dit toelaten. Voor groepen of bijzondere verzoeken kun je natuurlijk ook bellen: 0900 9007 (lokaal tarief).

Middelbare scholen

Voor middelbare scholen uit Purmerend e.o. geven we graag inzicht in de energietransitie, het klimaatakkoord en onze manier van warmteopwekking daarin.

Hoger onderwijs

Het hoger onderwijs bedienen we op aanvraag graag met een college over duurzaamheid, klimaat en klimaatakkoord en de toekomstige bronnenstrategie. Dit college wordt gekoppeld aan een bezoek aan de BioWarmteCentrale. Inplannen kan via het ons online boekingssysteem. Voor groepen of bijzondere verzoeken kun je natuurlijk ook bellen: 0900 9007 (lokaal tarief).

(Snuffel)stages

SVP is een erkend leerbedrijf. We laten graag aankomend professionals kennismaken met onze organisatie en bedrijfscultuur. Of het nu voor een dag is of een stage voor een langere tijd. We leren graag van nieuwe energie die mensen meebrengen en verkennen graag samen de opties hoe we van elkaar kunnen leren of wat er mogelijk is na school, studie of opleiding.

Meer informatie: [email protected]

 

Bezoekdagen

Binnenkort vindt u hier de mogelijkheid om online een afspraak te maken.