Vragen over uw meteropname?

Wanneer worden de meterstanden opgenomen voor de jaarafrekening?

Afhankelijk van de wijk waarin u woont, bent u ingedeeld in een groep. Als uw groep aan de beurt is, ontvangt u een meterstandenkaart met meer informatie en een oproep om uw meterstanden van dat moment aan ons door te geven. Een keer in de drie jaar komt een meteropnemer langs om de meterstand op te nemen.

U kunt uw jaarafrekening zo snel mogelijk, nadat we uw meterstanden hebben ontvangen, op uw ‘Mijn SVP’-omgeving inzien via https://interactief.stadsverwarmingpurmerend.nl/ of klikt u op e button rechtsboven in de website.

Hoe meet de meter mijn warmteverbruik?

De warmtemeter in de warmte-afleverset meet zowel de hoeveelheid water die door de set stroomt als het verschil in temperatuur van het netwarmtewater dat wordt aangevoerd en dat retour gaat. In de meter wordt dan exact uitgerekend hoeveel warmte in de woning is verbruikt. Deze hoeveelheid warmte wordt uitgedrukt in Giga Joule (GJ).

Waar kan ik meer informatie vinden over mijn meter?

In de Meterhandleiding kunt u meer informatie vinden over de drie meest voorkomende meters: Kamstrup Multical 403, Multical 401, Multical 111 en Multical 66. En hier vindt u de Handleiding Multical 402.

 

Wat is mijn verbruik? Hoe kan ik mijn verbruik bijhouden?

U kunt uw verbruik heel makkelijk zelf bijhouden door maandelijks uw warmtestand die u kunt zien op uw warmtemeter te noteren op onze Meterstandkaart (voorzijde). U kunt deze zelf printen, of per mail bij ons opvragen. Kijk voor de volledigheid en mogelijke besparingstips ook naar onze Meterstandkaart (achterzijde).

In 2027 moeten alle warmtemeters in Nederland slimme meters zijn (Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie). Deze slimme warmtemeters bevatten een communicatiemodule, waarmee de meterstanden automatisch aan ons doorgegeven worden. Met deze data kunnen we sneller storingen opsporen, maar ook verbruiksoverzichten samenstellen zodat u meer inzicht krijgt in uw warmteverbruik en daarmee de mogelijkheid hebt om zelf bij te sturen/besparen.

Wat is een gemiddeld verbruik?

Het verbruik is van veel factoren afhankelijk: type woning, laagbouw/hoogbouw, isolatiegraad van woning, uw comfortwensen, tapwaterverbuik, gezinssamenstelling, enz. Het gemiddeld jaarverbruik in Purmerend per woning is ongeveer 28 GigaJoule.