Installateur

Samen werken aan klimaat

SVP wil samen werken samen aan klimaat. Hiermee willen we de afspraken die zijn gemaakt in het Klimaatakkoord helpen verwezenlijken. Dat doen we met klanten, stakeholders en partners. Onder die partners nemen onze erkende installateurs een bijzondere plaats in. We werken nauw samen aan klimaat door kwaliteit, comfort en duurzaamheid te realiseren en te garanderen. Om een continu hoog niveau voor de klant, veiligheid en samenwerking te borgen, heeft SVP de opleiding Erkend Lokale Installateur via Techniek Nederland. Deze leidt installateurs op volgens de strenge richtlijnen en eisen die SVP zich stelt en aan ons gesteld worden. Daarnaast dragen onze installateurs onze kernwaarden uit van Samen, Duurzaam, Innovatief, Vakkundig en Lokaal. Zij werken aan afleversets en leidingen en verhelpen mogelijke storingen.

Werken bij SVP

SVP gelooft in nieuwe energie bij het samen werken aan klimaat. Ben je opzoek naar een uitdagende baan die elke dag anders is, in een dynamische en groeiende organisatie?  Met 65+ professionals sterk staan wij voor onze klanten en partners.  Breng je ervaring, persoonlijkheid en je energie naar ons toe! Stuur je motivatie en CV via mail, video, brief of anderszins naar: [email protected] of gebruik het (open)sollicitatieformulier. Check ook onze vacatures. Open sollicitaties ontvangen we graag. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

Afleversets

In Purmerend kunnen afleversets zowel van SVP als van woningeigenaren zijn. Die laatste situatie gaat langzaam verdwijnen. Sinds 1 april 2015 is het namelijk alleen nog maar toegestaan om afleversets te vervangen in opdracht van SVP conform de Warmtewet. De hoofdregel daarbij is dat de verbruiker een afleverset huurt van de leverancier. Als een verbruiker wel zelf een afleverset in eigendom heeft, moet de verbruiker bij vervanging van de bestaande afleverset een nieuwe huren van de leverancier.

Lees hier meer informatie.

Voor alle vragen kun je terecht bij de technische afdeling van SVP: Distributie & Levering B.V.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 0900 9807 (lokaal tarief) of stuur een e-mail naar [email protected].

Duurzaamheid

De correcte werking van de afleverset en goede inregeling van de binnen installatie beïnvloeden de duurzaamheid van ons warmtenet enorm. Om de energieverliezen te reduceren is het wenselijk om de toevoer temperaturen van het net niet hoger te maken dan noodzakelijk en de retourtemperatuur zo laag mogelijk te houden. Als het temperatuurverschil tussen toe- en afvoer hoog is, dan is er minder massastroom nodig om dezelfde hoeveelheid energie aan te voeren, wat reductie van energie voor circulatiepompen tot gevolg heeft en ook de warmteverliezen reduceert. Dit proberen we te borgen door zorgvuldig opgestelde procedures.

Ook vragen we speciale aandacht voor minder optimale sets:

Informatieblad AGPO URS

Harold, onze klantadviseur, legt hier het belang van het goed inregelen van binnen installaties uit aan onze klanten.

Formulieren vervangen afleversets & warmtemeters

Onderstaande documenten behandelen de procedures voor de vervanging van afleversets en warmtemeters.

Aanvraagformulier Vervanging Afleverset Informatie (deel 1)

Aanvraagformulier Vervanging Afleverset Invulformulier (deel 2)

Aanvraagformulier Vervanging Afleverset Invulformulier (deel 2); met online in te vullen velden.
Let op!: Sla na het invullen van de velden de .Pdf éérst op, voordat u deze als bijlage meestuurt.

Proces vervangen afleversets voor installateurs

Nieuwbouw

Het ontwerpen van een nieuw deel van het stadsverwarmingnet vereist de nodige zorgvuldigheid en planning. Wij verzoeken daarom onderstaande documenten 10 werkdagen vóór de gewenste plaatsingsdatum van de afleversets toe te zenden:

  • Een volledig ingevuld gereedmeldingsformulier met daarop de door de aangestelde installateur berekende gevraagde waarden. Let op: Sla na het invullen van de velden de .pdf éérst op, voor deze als bijlage mee te sturen .
  • Een schematische tekening van de binneninstallatie (t.b.v. check op de maximale retourtemperatuur).

Hulp bij het invullen

Als een extra check gewenst is op de documenten, kunnen deze eerder worden verzonden met het verzoek om kritisch mee te kijken. Waar nodig, wordt het concept dan aangevuld of vollediger gemaakt. Zo zorgen we samen voor een zorgvuldige en tijdige aansluiting!

Stuur het concept naar: @svpbv.nl

Levering ophangbeugels en afleverset

Nadat bovenstaande documenten ontvangen zijn stelt SVP de beugels en de afleverset ter beschikking waaraan de afleverset opgehangen kan worden. Deze kunnen op afspraak worden afgehaald bij het magazijn van aan de Nieuwe Gouw 20 te Purmerend.

Een afspraak kan hier gemaakt worden

Afspraken & voorwaarden

Samen werken we aan klimaat. Om een zo optimaal afgestemd binnenklimaat te realiseren en daarvoor warmte en of koude te leveren, hebben we de afspraken daarvoor inzichtelijk opgesteld.

Onderstaand de afspraken voor: klein particulier en groot zakelijk.

Lees eerst de voorwaarden en richtlijnen voor het uitvoeren van werken in de nabijheid van warmteleidingen in eigendom van SVP.